Най-обичаните горещи напитки през зимата
Най-обичаните горещи напитки през зимата / ThinkStock/Getty Images

В студеното време топлите напитки са изключително предпочитани - любима чаша мляко с какао преди сън или сутрешна чаша чай. А ароматът на канела, какао, шоколад, красива коледна украса и приятна компания ни карат да се чувстваме щастливи и празнично.

Вижте как влияе климатът на апетита ни

Вижте пет от най-обичаните горещи напитки, подбрани от foodpanda:

Горещ шоколад

Има моменти, в които само чаша горещ шоколад може да ни успокои. Най-вкусната напитка може да бъде приготвена изключително лесно и у дома, като ви е необходимо само мляко и шоколад.

Чай

Познаваме стотици видове чай, подходящи за различни състояния и заболявания. Чаят определено е най-консумираната топла напитка и е обичана от малки и големи. Чай с мед е класическата напитка, която ще ви сгрее в студените дни.

Мляко с какао

Това е любимата напитка на децата. Обикновено се приема за закуска или вечер преди сън заради успокояващото действие на млякото. А ако добавите и една лъжица мед, ще си гарантирате и подсилване на имунната система.

Кафе

Кафето е най-често консумираната напитка за възрастните. Почти всеки започва деня си с чаша ароматно кафе.

Лате макиато

Съдържа мляко и еспресо от добре изпечени зърна кафе. Произхожда от Италия, а днес е популярна напитка в целия свят. Сервира се в красива, висока чаша, за да се виждат ясно трите слоя - мляко, кафе, сметана.