/ iStock/Getty Images
Доста често се чудим каква трябва да бъде козметиката за коса и в съвременния свят не е трудно да я открием. Но има някои устройства за красота, които могат да премахнат всички усилия за грижа и желаният ефект да не се постигне. Просто ако се отървете от поне две от тях, вие вече ще сте се погрижили достатъчно добре за косата си. Ако по никакъв начин не можете да намерите причината за крехкостта и изтощеността на косата си, не пропускайте да прочетете тези съвети:

Структурното увреждане на самата коса е почти винаги необратим процес, тъй като косъмът няма способността да се регенерира. Ето защо е толкова важно да познавате всички „врагове на косата“ лично, за да спрете унищожаването й.

iStock/Getty Images

Механичните повреди са основният враг на косата и основната причина за подстригване, следователно, на първо място, трябва да се отървете от тях.

Често неопитните млади дами „късат“ косата си с масаж със стари метални разресващи четки и дори не забелязват как начупената коса лети в различни посоки. Множество остри зъби с всеки замах нараняват кутикулата на косъма, което неминуемо води до отслабване и накъсване на косата.

Същото се отнася и за разресването с тънък гребен - металът или пластмасата нямат голямо значение, механичното действие е важно.

Враг номер 2: Метални и керамични маши

Вторият враг, който трябва да заеме гордо място в кофата за боклук, е електрическите щипки и маши на метална основа. Тези отдавна остарели инструменти нанасят необратими щети не само на повърхността на косата, но и разрушават вътрешните й връзки.

IStock

Работата е там, че керамичното и металното покритие на машите не е в състояние да поддържа една и съща температура. Неконтролираната температура понякога достига такива стойности, че косата получава термично изгаряне.

Съвременният пазар е просто пълен с термостайлъри с висококачествени титанови покрития, на които е по-добре да дадете предпочитание.
БГНЕС