Най-големите страхове на мъжете и жените по време на секс
Най-големите страхове на мъжете и жените по време на секс / Thinkstock/Getty Images

Мъжете и жените изпитват определени страхове, свързани със секса, които обикновено се различават в зависимост от пола. Някои проучвания обаче потвърждават, че има и такива, които са общи и за двата пола:

1. Треперене или схващане на мускулите - лошата форма може да се отрази и на представянето в леглото. Този физически проблем може временно да прекъсне насладата от секса.

2. Прекомерно потене - потенето е нормална реакция на тялото, но нито мъжете, нито жените искат това да се случи по време на секс, защото миризмата може да откъсне партньора от удоволствието.

Моментите, които отблъскват жените при секс

3. Видът на дупето - и мъжете, и жените са обсебени от външния си вид и затова се притесняват как изглеждат определени части от тялото им, когато са голи. Когато става дума за част, важна и за двата пола, това определено е дупето.

4. Време за постигане на оргазъм - мъжете го достигат бързо, а жените по-бавно. Затова първите се боят, че сексът ще свърши прекалено бързо, а последните, че им трябва прекалено много време. И двата пола искат да достигнат до оргазъм едновременно, но това е трудно и поражда напрежение.

От колко минути секс имат нужда жените?

5. Окосмяването - всеки има различен вкус, когато става дума за телесното окосмяване, но когато партньорите не се познават добре, мъжете се боят дали са прекалено или недостатъчно окосмени, а жените имат подобен проблем с окосмяването на интимните части.

6. Внезапни реакции на тялото - тялото е подложено на голямо физическо напрежение по време на секс, затова могат да се случат и внезапни телесни реакции, например изпускане на газове. Не е изненада, че това притеснява и двата пола.

Най-разпространените мъжки и женски секс фантазии

7. Лицето по време на оргазъм - всички се притесняват затова какво е изражението им и какви звуци издават по време на оргазма. Нуждата постоянно да изглеждате идеални, дори и в този момент, си иска своето и предизвиква страх.

Цените на секс подаръци можете да сравните тук

Източник: БГНЕС