Да си търсиш работа може да се окаже истински кошмар, особено ако целиш да намериш позиция, която да отговаря на знанията и възможностите ти.

Истината е, че има работодатели, които прекаляват с изискванията към своите кандидати. Получава се така, че те едновременно трябва да са с добро образование и стаж на сходна позиция поне няколко години, а в същото време трябва да са колкото се може по-млади, енергични, способни, амбициозни, готови да работят всеотдайно и т.н.

Най-важните 12 думи при интервю за работа

А това с „гъвкавото работно време" често означава, че ще бъдете ангажирани в разнообразни часове на денонощието, въпреки че работното ви време е уж от 9 до 18ч.

Насреща работодателят предлага дълъг изпитателен срок, като в този период договорът е граждански, а бонусите са според свършената работа, което е най-доброто извинение за поставянето на неизпълнимо високи цели.

Най-странните въпроси на интервю за работа

Разбира се, всяко правило има и своите изключения! В последните години се забелязва известна промяна на пазара на труда и стремеж от страна на работодателите да бъдат все по-атрактивни за по-квалифицирани служители.

И все пак още се срещат фирми, целящи повече да експлоатират, отколкото да дават.

Във видеото можете да видите и един забавен поглед към нещата, сътворен от влогърката на Vbox7 Лили

Още от Лили можете да гледате тук