Най-добрият начин за сваляне на биреното коремче
Най-добрият начин за сваляне на биреното коремче / Thinkstock/Getty Images

Най-добре се сваля биреното коремче с вдигане на тежести, а не с джогинг и фитнес упражнения, установи американско проучване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Мъжете, които действат с гирите 20 минути дневно много рядко натрупват коремни тлъстини. Подобни физически упражнения се оказват много по-ефикасни, отколкото колоезденето, бягането и аеробиката. Освобождаването от коремните тлъстини води до много по-здравословно остаряване на индивида.

Експертите от Харвардския институт за обществено здраве все пак препоръчват упражненията с вдигане на тежести да се комбинират и с аеробика. Тогава ефектът за топене на "паласките" е най-голям.

Изследователският екип на д-р Рания Мекъри изследвала физическата активност на 10 500 пълнолетни американци на възраст над 40 години. От получените данни станало видно, че хората, които са вдигали тежести в продължение на 12 години и са се упражнявали минимум 20 минути дневно са дали най-добри показатели. Те са имали най-малко коремни мазнини и най-голям процент мускулна маса.

Източник: БТА