Най-добре облечените звезди в списъка на Harper's Bazaar
Най-добре облечените звезди в списъка на Harper's Bazaar / Guliver/Getty Images

Мадона, Ема Стоун, Уилоу Смит и първата дама на САЩ Мишел Обама са сред 150-те жени, посочени като най-елегантните в света от редакцията на списание Harper's Bazaar (Харпърс базар), съобщи Асошиейтед прес.

"Става въпрос за първия подобен списък на списанието, който е във връзка със 150-годишнината му", заяви главната редакторка на Harper's Bazaar Гленда Бейли. Мадона е избрана да бъде на корицата на февруарския брой на списанието.

Умопомрачителни тоалети, холивудски красавици и много стил на Златен глобус (СНИМКИ)

Списъкът включва известни холивудски актриси, представителки на музикалния елит, модни дизайнерки. Сред тях са Риана, херцогинята на Кембридж Катрин, Кристен Стюарт, Наоми Кембъл, Миранда Кър, Кендъл Дженър и Ким Кардашиян, Кая Гербер и майка й Синди Крофорд, Бионсе, Зендая, Лейди Гага, Тейлър Суифт, Адел, Гуен Стефани, Райли Киоу, Лупита Нионго, Амал Клуни, Джия Копола, Синди Шърман, Оливия Палермо.

СНИМКИ: Иконите на красотата: Топ 20 на най-красивите жени в историята

Редактори на списанието на медийната групировка "Хърст" са гласували за своите фаворитки.

"Списъците ни са повече или по-малко едни и същи", поясни Бейли. „Въпросните жени са известни със стила си в целия свят. Те се отличават .с различния си стил. Това е възхвала на индивидуалното".

В стила на Кардашиян: По бельо и прозрачна рокля в Париж

Списанието планира коктейлно парти в рамките на предстоящата на 29 януари церемония за наградите на Гилдията на филмовите актьори, за да чества включените в списъка. Предвиждат се и други събития по повод 150-годишнината на Harper's Bazaar.

Източник: БТА