Най-добрата работа на света!
Най-добрата работа на света! / БГНЕС

В рамките на кампания за популяризиране на туризма в Куинсланд австралийския щат предложи "Най-добрата работа на света". Работата освен това е и добре платена, пояснява АФП. Онзи, който спечели мястото, ще има годишна заплата от 150 000 австралийски долара /105 000 щатски долара/. Единственото, което трябва да направи е да се разхожда по плажовете на тропически остров и да си почива. Освен заплатата той ще получи и билет от своя дом до остров Хамилтън, на Големия бариерен риф, обясняват властите на щата Куинсланд.

"Пазачът на острова" все пак ще трябва и да се поумори малко за заплатата си. В задълженията му влизат разходки по плажовете, разглеждане на подводните чудеса и ежеседмично актуализиране на блога със снимки и видеоматериали. Кандидатът, който ще бъде избран и който ще живее в малка тристайна вила с голф игрище и басейн, трябва да бъде добър плувец, да е много добър в общуването и да може да чете и пише на английски.

"Той ще трябва от време на време да говори с представители на медиите за това, което става на острова. И така, ако не сте много срамежливи, обичате морето, слънцето и заниманията на открито, можете да се кандидатирате за "най-добрата работа на света", според думите на временно изпълняващия длъжността премиер на щата Куинсланд Пол Лукас. Той обясни, че тази инициатива е в рамките на кампания за спасяване на туристическата индустрия на Куинсланд във времената на световна икономическа криза, допълва БГНЕС.