Най-дебелата котка на Америка се казва Спринкълс и тежи колкото 4-годишно момченце, пише в. "Дейли мирър".

Когато писаната бъде поставена на кантара, стрелката сочи 15,87 килограма. Сега 4-годишната котка получава лекарска помощ, за да се справи със своето наднормено тегло. Нормално нейните събратя на същата възраст тежат около 5-6 кила.

Спринкълс се радва на солидна слава заради (не)завидното си тегло

Спринкълс е подложена на строга диета и всеки ден извършва физически упражнения, за да се втали. Тя е под наблюдението на организацията SOS Sea Isle City cats в Ню Джърси. Ветеринари с 40-годишна практика не били виждали толкова дебела котка. Много е трудно тя да бъде повдигната от пода и да бъде гушната.

Спринкълс била намерена в ипотекирана къща, била изпратена в приют за животни, а след това и на ветеринарния спасителен екип. Нищо не се знае за предишните й собственици. Но явно те не са се грижили добре за нейното здраве. Тя е имала изобилие от храна и я поглъщала без ограничения.

Вследствие на огромното си тегло Спринкълс има някои здравни проблеми, които много приличат на човешките в подобно състояние. Котката страда от възпалени стави, не е подвижна и сърцето й работи под напрежение.

Сега целта на ветеринарите е да върнат Спринкълс към нормалното й тегло. Но това трябва да стане бавно, като нейният режим ще продължи година и половина.

Източник: БТА