Много хора допускат грешка, когато варят яйца. Това може да доведе до здравословни проблеми, според The Sun. Така че варенето на яйца трябва да се прави правилно.
Оказа се, че мнозина потапят яйцата си във вече вряща вода, въпреки че това не е необходимо. Яйцата трябва да се поставят в студена вода и малко сол . След като водата заври, трябва да ги варите около осем минути и след това да ги оставите за още пет в горещата вода при изключен котлон. Едва след това яйцата могат да се потопят в студена вода, за да изстинат, и след това да се обелят.
Потребител на TikTok под псевдонима LifeTipSing обръща внимание на факта, че ако поставите яйцата директно в гореща вода тогава при варене те придобиват зеленикав оттенък. "Това е железен сулфид, който може да причини ентерит", обяснява се в статията The Sun.
Когато се сварят правилно, жълтъкът ще бъде оранжево-жълт на цвят и яйцата ще бъдат по-полезни. .
Оказа се, че мнозина потапят яйцата си във вече вряща вода, въпреки че това не е необходимо. Яйцата трябва да се поставят в студена вода и малко сол . След като водата заври, трябва да ги варите около осем минути и след това да ги оставите за още пет в горещата вода при изключен котлон. Едва след това яйцата могат да се потопят в студена вода, за да изстинат, и след това да се обелят.
Потребител на TikTok под псевдонима LifeTipSing обръща внимание на факта, че ако поставите яйцата директно в гореща вода тогава при варене те придобиват зеленикав оттенък. "Това е железен сулфид, който може да причини ентерит", обяснява се в статията The Sun.
Когато се сварят правилно, жълтъкът ще бъде оранжево-жълт на цвят и яйцата ще бъдат по-полезни. .