Над 20 000 чифта гумени ботуши са продадени за фест на Острова
Над 20 000 чифта гумени ботуши са продадени за фест на Острова / netinfo

Очакванията за лошо и дъждовно време в началото на легендарния британски фестивал Гластънбъри предизвика истинска истерия за гумени ботуши.

Веригата магазини Millets ще изпратят 10 000 чифта на място във фермата, където традиционно се състои феста, за да реши проблема с търсенето. За последните две седмици магазините на фирмата са продали над 20 000 чифта ботуши, пише БГНЕС.

Има информации и за спекула като гумените артикули се продават за над 80 лири пред вратите на фестивала. „Винаги сме озадачени колко много хора идват тук без да са подготвени за екстремни условия като дъжд и студ. Вече продадохме всичко, което имахме в наличност в магазина, който отворихме специално за Гластънбъри”, заяви говорител на Millets.

Въпреки дъждовните прогнози организаторът и собственик на фермата Майкъл Ийвис се надява, че мястото ще устои на проливните валежи след като е дал 750 000 лири за укрепителни стени. Нает е и специалист хидролог, който да прави оценка на ситуацията и да дава съвети в случай на нужда.