На пищна церемония се омъжи Челси Клинтън
На пищна церемония се омъжи Челси Клинтън / снимка: Reuters

Дъщерята на Бил и Хилари Клинтън Челси се омъжи за дългогодишния си приятел в живописното селце Райнбек, щата Ню Йорк, предаде Ройтерс.

Единствената дъщеря на бившия президент и настоящия държавен секретар се врече на инвестиционния банкер Марк Мезвински в историческото имение "Астър кортс" на река Хъдсън, на около 160 км северно от град Ню Йорк.

Днес присъствахме с огромна гордост и завладяваща емоция на прекрасната церемония на Челси и Марк в "Астър кортс", заобиколени от семейството и близки приятели, се казва в изявление на Бил и Хилари Клинтън. Не бихме могли и да мечтаем за по-съвършен ден за отпразнуване на началото на съвместния им живот и сме много щастливи да посрещнем Марк в семейството си. От името на нашите младоженци искаме да отправим специални благодарности на жителите на Райнбек, които ни приеха, и на всички за благопожеланията по случай този специален ден, отбелязват семейство Клинтън.

От изявлението не става ясно точно кога се е състояла брачната церемония.

На пищна церемония се омъжи Челси Клинтън
netinfo

За нея в имението се очакваха над 400 гости. Подробностите около сватбата бяха пазени в най-строга секретност, като продавачи, съдържатели на заведения и хотелиери се ангажираха да пазят тайна.

Властите затвориха временно въздушното пространство над град Рейнбек за полети. Пътищата също бяха блокирани, а създаващите неудобства съседи бяха утешени с подарък - бутилка вино от тържественото събитие, отбелязва Асошиейтед прес.

Сред знаменитостите, забелязани в Райнбек за сватбата, бяха държавният секретар от втория мандат на Бил Клинтън Мадлин Олбрай, актьорите Тед Дансън и Мери Стийнбъргън, и модната дизайнерка Вира Уонг.

Челси и Марк са приятели от тийнеджъри, и двамата са следвали в Станфордския университет. Сега те живеят в Ню Йорк. Марк работи за манхатънския хедж-фонд "Джи 3 Кепитъл" (G3 Capital). По-рано тази година Челси завърши магистратура по обществено здравеопазване в Колумбийския университет. Родителите на Марк са разведени, пише БТА.

Предполага се, че цялата организация по сватбата струва между 2 и 3 милиона долара. Само за сватбената гощавка, според телевизия Ей Би Си, са похарчени около 750 000 долара, за цветята - към 250 000 долара, а наемът на имението се изчислява на 125 до 200 хиляди долара, допълва ИТАР-ТАСС.

На пищна церемония се омъжи Челси Клинтън
netinfo