/ Gulliver/Getty Images
Продуцентите отрекоха, но потвърдиха, че шоуто винаги е отстоявало приемането на малцинствата
Бърт и Ърни - героите от сериала „Улица Сезам”, които живеят заедно, са „най-добри приятели”. Това казаха продуцентите на шоуто, които изпаднаха в ситуация да се оправдават, че те не са гей двойка.
 
Твърдението тръгна от сценариста Марк Солцман, който се присъединява към сериала през 1984 г. Пред ЛГБТК сайта „Куиърти” той коментира, че отношенията между двамата герои се основават на връзката му с монтажиста Арнолд Гласман.
 

„Винаги се чувствах така, когато пишех за Бърт и Ърни, те бяха двойка, без да ми е казано изрично. Нямаше как иначе да ги поставя в контекста. Мисля, че нямаше как да пиша за тях, освен за обичаща се двойка”, хвърля бомбата Солцман.

Компанията, която продуцира сериала, обаче побърза да отрече думите му.
 

Gulliver/Getty Images


„Както винаги сме казвали, Бърт и Ърни са най-добри приятели”, заявиха от „Сесами уъркшоп” в Twitter. „Макар и да ги определят като мъже и да притежават много човешки черти, те си остават кукли и нямат сексуална ориентация”, допълват те в публикацията си.
 
10 причини да обичаме 90-те

„Сериалът „Улица Сезам” винаги е отстоявал приемането и включването на малцинствата”, добави компанията във второ изявление: „Това е място, където са добре дошли всички култури и среди”.
 
Двете кукли спят в една спалня, но на отделни легла. Това отдавна поражда у почитателите на шоуто въпроса за отношенията им.
 

Gulliver/Getty Images

БТА