Мъжът на годината плака от щастие заради баща си
Мъжът на годината плака от щастие заради баща си / cнимки: Sofia Photo Agency, Надя Коцева и Юлиана Николова
Мъжът на годината Пламен Константинов плака от щастие на церемонията във Военния клуб, на която получи наградите си. Волейболистът се развълнува най-силно, когато на сцената се появи неговият баща Георги. С уникална сабя, на която е гравирано името му, и бутилка 60-годишно уиски Johnnie Walker – син етикет си тръгна Гибона. Заради старо поверие той откупи сабята от бащата си с монета от 1 лев. Вярва се, че така тя никога няма да застане между двамата.

Присъствието на бащата на Пламен Константинов във Военния клуб беше една от най-големите и дълго пазени тайни около церемонията „Мъж на годината". Волейболистът до последно знаеше, че баща му няма да бъде в залата. Затова и появата му на сцената, в компанията на деветгодишния племенник на Гибона, развълнува до сълзи мъжа на годината.

Пред гостите той призна, че „Мъж на годината" е една от най-ценните му награди, защото се връчва не толкова за успехите му в спорта, колкото за качествата му като човек. Препращайки към т.нар. „тестостеронов скандал" около Олимпиадата това лято, Георги Константинов, също бивш спортист, успокои сина си, че високият тестостерон му е по наследство. Заради него и на Константинов-старши му правили допинг проби през годините, но те винаги били отрицателни. Специалистите констатирали само „повишен тестостерон".

След тези думи Пламен Константинов обяви, че посвещава отличието на баща си - най-достойния човек, който му е дал пример в живота. За Гибона основна роля в неговите успехи играят хората, които са го възпитали, семейството, средата, в която е израснал.

За победител в конкурса „Мъж на годината" волейболистът беше избран от читателите на сайта manoftheyear.bg. Близо 9000 българи гласуваха за него.

На церемонията във Военния клуб своята награда получи и Лора Крумова – едно от най-красивите лица на Нова телевизия. Дарик определи нея за „Мис ТВ чар". Отличието й връчи последната носителка на титлата – Виктория Петрова от bTV.

За първи път бяха раздадени и няколко допълнителни награди. Анатоли Александров от Плевен – мъжът, спасил продавачка от горящ магазин беше обявен за „Рицар на годината". Заради завръщането си на телевизионния екран като водещ на "Dancing stars" по bTV, Тодор Колев взе награда за „Завръщане на годината".

Издателят на „Дневник" и „Капитал" Иво Прокопиев стана „Баща на годината". Неотдавна съпругата му Галя му роди четвърто дете. Бизнесменът Спас Русев е най-добре облеченият мъж на 2008. При него отиде и наградата за „Светско събитие на годината" – изисканото EGO парти, на което присъстваха повече от 1000 ВИП гости, събра очите на мнозина преди седмици.

За хубавата музика по време на церемонията „Мъж на годината" отговаряха Белослава и Соня Васи. Васи пристигна специално от Америка за събитието.

Конкурсът „Мъж на годината" се организира за първи път от Дарик радио. Това стана възможно след като медията придоби правата върху марката. Досега класацията се правеше от списание "Клуб М".

Освен Пламен Константинов, за „Мъж на годината" бяха номинирани футболистът Димитър Бербатов и режисьорът Явор Гърдев. Десетката на класацията се допълва от Георги Китов, Григор Димитров, Георги Първанов, Йордан Йовчев, Даниел Вълчев, Вили Казасян и Стефан Данаилов.

Церемонията „Мъж на годината" можете да гледате на 20 декември от 22.30 часа по bTV. Всичко за нея четете на manoftheyaer.bg. Репортаж от събитието на Тереза Захариева можете да чуете в прикачения звуков файл.