Мъжът, който си отглежда ухо на ръката, има нова идея
Мъжът, който си отглежда ухо на ръката, има нова идея / ThinkStock/Getty Images

Австралийският авангардист Стеларк, който си отглежда човешко ухо на лявата ръка, възнамерява да го свърже с интернет и да вкара в него микрофон, съобщава австралийската телевизионна компания Ей Би Си.

Микрофонът ще има безжична връзка с мрежата и така потребителите ще могат да чуват това, което слуша и имплантираният орган на Стеларк. Идеята на нетрадиционния австралиец била ухото да послужи като слухов апарат за други хора.

"Те ще могат да чуят от разстояние разговор или да проследят концерт там, където се намирам в момента", разказва за проекта си Стеларк.

Той е професор в университета "Къртин" и за да завъди ухо на вътрешната страна на лявата си ръка му били необходими 12 години. Ухото израснало от негови стволови клетки. Истинското име на твореца е Стелиос Аркадиу.

Местонахождението на интернет-свързаното ухо на ексцентрика ще може да бъде проследявано посредством джипиес. Микрофонът в него ще бъде включен непрекъснато и няма да има опция за изключването му.

"С моя експеримент аз приближавам мечтата на много хора да чуват с ушите на някого какво се случва в Ню Йорк и да гледат с чужди очи ставащото в Лондон!" , пророкува Стеларк.

Източник: БТА