Мъжете разкриват любовта си към същия пол чрез sms
Мъжете разкриват любовта си към същия пол чрез sms / cнимкa: sxc.hu

Мъжете са станали толкова любящи помежду си, че изобщо не го крият, дори когато използват мобилните си телефони и изпращат съобщения с целувки до приятелите си, което води до т.нар. "метросексуално поколение", пишат испанските медии.

Проучване, направено от мобилен оператор, показва, че ¼ от мъжете, около 22% от тях, обикновено включват "целувка" в съобщенията до приятелите им мъже. Метросексуалността най-често се наблюдава при мъже между 18 и 24 години, от които 75% редовно изпращат sms-и с целувка, а 48% от тях признават, че това се е превърнало в обичайна практика сред приятелите им. 23% от мъжете казват, че слагат "целувка" дори и на не толкова близък приятел.

Проучването показва, че тази тенденция не се среща само при младите момчета, посочва БГНЕС. Един на всеки 10 мъже над 55 години обикновено показва "любовта" си по същия начин. Появата на мобилните телефони и социалните медии означава, че комуникацията на живо намалява, а чрез GSM-ите мъжете могат да споделят дори най-съкровените си чувства, особено с приятелите им от същия пол.