/ Thinkstock/Getty Images
Мъжете предпочитат жени с дебели вежди, като манекенката Кара Делевин и актрисата Одри Хепбър, особено когато търсят дългосрочна връзка, съобщи в. "Мейл он сънди".

Изненадващият резултат е от общо изследване на привлекателността на лицевите черти, извършено в университета Оукланд в Мичиган. Той противоречи на известното досега, защото специалистите смятаха, че по-дебелите вежди са по-мъжествени и са признак за доминантност.

Ръкостискането предрича брачните перспективи за мъжете
 
"Възможно е сравнително дебелите вежди да сигнализират други качества, например склонност към поддържане на добър външен вид. Възможно е това предпочитание да отразява модните тенденции. Каквото и да е свързаното с това качество, изглежда особено желано в контекста на дългосрочна връзка, каквато е бракът".

Кара Делевин направи дебелите вежди по-популярни, след като се наложи като топмодел през 2012 г. Те бяха модерни и през 80-те години на миналия век. "Очаквахме дебелите вежди да са по-привлекателни в краткосрочна връзка, защото гъстите косми издават по-високи нива на тестостерон, а той се свързва с по-необуздана социосексуалност (желание за сексуална активност извън трайна връзка)" - каза д-р Джъстин Могилски от екипа.

Какъв секс обича всяка от зодиите?

вежди
Thinkstock/Getty Images

"Вероятно веждите са признак за по-сложно съчетание на качества от сексуалното поведение. Данните ни показват, че хората извличат повече информация от тях, отколкото е документирано".
 
Предишно изследване установи, че тънко оформените вежди са признак за нарцисизъм. Друго обаче свърза дебелите вежди с егоцентричност.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА