Мъжете по-лесно разчитат карти
Мъжете по-лесно разчитат карти / netinfo
Хетеросексуалните жени са трагичен случай в разчитането на карта, сочи проучване в Университета в Уоруик.

При него са разучавани умствените усилия, необходими за въпросната способност. Дейността се отдавала много по-лесно не само на хетеросексуални мъже, но и на би- и хомосексуални представители и на двата пола, в сравнение с дамите с хетеросексуална ориентация.

Проучването разглежда мисловната ротация – способността мислено да погледнем върху даден обект от различни страни. От практична гледна точка с най-голяма стойност е подходът ориентиране по карта. Д-р Тлаука, специалист по различията в половете, посочва, че мъжете определено са по-добри в тази област.

Мисловната ротация е под въздействие на много фактори, характерни за отделните полове. Затова и тя самата не е еднаква при мъжете и жените. Следователно добрата пространствена ориентация у силния пол не е измислица. Предполага се, това качество се развива у него още в детска възраст във връзка с подходящата насоченост на игрите, различна от тази сред момиченцата. Разглежда се и вероятността развитието на способността да се определя още вътрeутробно – под действието на превалиращи естрогени или тестостерон.