Мъжете на АББА издават нови песни
Мъжете на АББА издават нови песни / снимка: БГНЕС

Дуото от АББА Бени Андерсон и Бьорн Улвеус разкриха първите си нови песни от над 15 години, предаде БиБиСи. Едно от парчетата - Second Best To None, било записано от служители на хотела, който Андерсон притежава в Стокхолм. Песента била написана като подарък за персонала и е издадена като сингъл в Швеция.

Андерсон е стигнал до идеята да запише Second Best To None миналия септември на петата годишнина на хотел Rival, където се е събрал персонала. "Дадох си сметка, че поне 20 от тях пеят в аматьорски хорове в Стокхолм", каза той. Музикантът ги попитал искат ли да напише за тях песен, която могат да сложат на страницата на хотела и те приели. Бьорн приел да напише текста и са записали песента заедно с екипа.

Друга песен - Story of A Heart, ще се появи в първия албум на английски на сегашната група на Андерсон. Новото парче е било записано от вокалист на групата, Хелен Сьохолм и ще се появи редом с фолк мелодии, които вече са издавани в Швеция. Улвеус е написал шведските текстове за оригиналите и ги е превел на английски за появата им във Великобритания на 6 юли.

Андерсон и Улвеус имаха голям световен успех като текстописци на АББА през 70-те и началото на 80-те години. Популярността на групата се повиши поради хитовия филм „Mamma Mia" миналата година. Двамата музиканти са работили заедно през годините, а Андерсон казва, че последните им съвместни поп-проекти са за албум на Жозефин Нилсон в началото на 90-те години.