Мъжете харесват жени с дълги крака? Друг път
Мъжете харесват жени с дълги крака? Друг път / cнимкa: sxc.hu

Мнението, че мъжете харесват жени с дълги крака, е мит, твърдят учените. Ново изследване показало, че мъжете в действителност харесват жени, чиито крака са пропорционални на тялото им.

При показването на създадени с помощта на компютър снимки на жени в бикини с различна дължина на краката съпоставена към дължината на тялото, мъжете предпочели жени с нормална физика пред тези, чийто бедра имат равна на торса им дължина. Откритието потвърждава предишно изследване, според което мъжете предпочитат жени с нормални форми пред модели и момичета на "Плейбой".

То обаче противоречи на изследване отпреди три години, според което най-привлекателната дължина на краката при жените е 1,4 пъти по-голяма от дължината на горната част на тялото, уточнява БГНЕС.

При последното изследване учени от Калифорнийския университет помолили групи мъже и жени в САЩ и Великобритания да оценят привлекателността на серия от създадени чрез компютър снимки на едни и същи жени, но с лека разлика в пропорцията крака-тяло. Те установили, че колкото повече пропорцията се приближава до 1:1, толкова жените са смятани за по-привлекателни. Ако краката са прекалено къси или прекалено дължи, привлекателността им намалява.