/ Istock
Възрастен мъж от американския щат Калифорния е заседнал за една седмица в покрит със снежната буря автомобил на пътя за Долината на смъртта и се е хранил цяла седмица със сняг и кроасани, за да оцелее, съобщи „People”.

81-годишният Джери Алън Юрет изчезнал на 24 февруари. Последната известна информация за американеца е, че е щял да пътува от калифорнийския град Биг Пайн до Гарднервил, Невада. Разстоянието между двата града е около 270 км.

На 2 март пилоти на патрулни хеликоптери забелязват автомобила му „Ford Escape”, заровен под снега на магистралата, водеща към Долината на смъртта. "Когато полицаите прелитаха по-близо, мъжът свали прозореца си и започна да маха от колата" - заявиха от полицията.

Оказало се, че Юрет е попаднал в снежна буря и е закъсал. През цялото време американецът оцелявал, като се хранел със сняг и кроасани. Мъжът бил откаран в болница, откъдето бил изписан още същия ден. "Смятам това за чудо. Той беше толкова щастлив, че най-накрая е спасен, и се усмихваше през целия път до летището", казва братът на спасения мъж.

 
БГНЕС