Мълчалив крадец обърка властите в Уелс
Мълчалив крадец обърка властите в Уелс / netinfo

Мистериозен мъж, арестуван за това, че влязъл три пъти в една и съща къща в Уелс, продължава да озадачава властите.

Полицията и имграционните власти нямат идея как се казва човека, на колко е години, каква е неговата националност, нито пък какъв език говори. Магистратите в градчето Ланели бяха информирани, че мъжът е проникнал три пъти в една и съща къща край Аманфорд, изкъпал се е, сготвил си е храна и е откраднал шивашки комплект. Мъжът, който изглежда на около 35 години с тъмна коса и мургава кожа, остана в ареста, тъй като не е казал нищо в своя защита.

Следователката Лаура Картю заяви, че на задържания е била показана карта на света без да последва отговор. Същото е последвало и когато му показали знамената на всички страни по света. Той проговорил само веднъж на език, който сметнали за етиопски, но когато повикали преводач се оказало, че това не е така. Адвокатът на арестувания Майк Рийд заяви, че никога не е изпадал в подобно положение през 30-годишната му практика.

Той допълни, че при едно от предишните явявания в съда е било съобщено, че в книга, която се предполага, че е била изхвърлена от мъжа, е имало нещо написано, което кара експертите да смятат, че той принадлежи към много малко племе от подножията в Атласките планини в Мароко.