Моника Белучи е блондинка в гангстерски филм
Моника Белучи е блондинка в гангстерски филм / снимка: БГНЕС
Конкурсната част от предстоящия Кинофестивал в Рим (18-27 октомври) ще бъде открита с френския филм „Вторият удар на Ален Корно". Това е римейк на полицейски филм на Жан-Пиер Мелвил от 1966 г., информира ProntoSofia.

Моника Белучи играе ролята на Мануш, жената на избягалия от затвора гангстер Gu. Именно нейна е идеята да изруси косите си, за да придаде най-типичния за епохата си вид на своя персонаж. В ролята на гангстера Гу се превъплъщава френският актьор Даниел Отей. Като актриси-отправни точки за ролята й Белучи казва, че са й послужили Бриджит Бардо и Катрин Деньов.

„Това е онзи тип жена, който не съществува, но който всички бихме искали да бъдем“. Така Моника Белучи описва героинята си. В оригиналния филм ролята на жената на гангстера е незначителна, но тук тя става главна героиня. Действието се развива през 50-те години. Във филма Белучи не се разделя с тънките си и високи токчета дори в екшън-сцените.

„Това е блондинка, но идваща от улицата, не е истинска буржоа. Тя се развлича да играе със социалния кодекс, както и с този на женствеността“, разказва Моника. На Филмовия фестивал в Рим обаче тя ще се появи с кестенява коса. Според Моника Белучи тя се е влюбила в русите си коси, но ги е носила само по времето на снимките на филма. Преди Рим филмът беше представен и в Торонто.