Молят полицаи да не посещават бардаци по време на служба
Молят полицаи да не посещават бардаци по време на служба / netinfo

Полицейски комисар в малката община Сен Жос в района на Брюксел съвсем официално помолил подчинените си да не посещават публични домове и да не употребяват алкохол при изпълнение на служебния си дълг. Това пише БГНЕС, като цитира вестник „Дерниер йор“.

Инициативата на полицейския началник била в отговор на „безпочвени слухове“, но статията във вестника предизвикала голямо вълнение в общината, твърди говорителят на местната полиция Ролан Тибо.

В заповед от 28 май комисарят Ервин Ренар посочил, че негови подчинени са пренебрегвали някои свои служебни задължения, докато той отсъствал по болест. И цитирал конкретни нарушения на правилника – по време на служба ченгета „консумирали алкохол в питейни заведения, занимавали се със спорт, посещавали бардаци или други салони за масаж, поддържали интимни отношения с жители на своя квартал, по време на патрулна служба се хранели извън участъка пред погледа на хората”.

Говорителят Тибо обаче отхвърли писанията на вестника.

Началникът бил информиран за някои „безпочвени слухове“ и целта на заповедта била само да се припомни на ченгетата какви са фундаменталните ценности на полицията.