Модната компания на Лорън Скот натрупала $6 млн. дългове
Модната компания на Лорън Скот натрупала $6 млн. дългове / Guliver/Getty Images

Модната компания на откритата обесена в апартамента си Лорън Скот натрупала дългове в размер на близо 6 млн. долара. Според информация за сметките на Скот и финансовото състояние на компанията й, подадени във Великобритания през октомври миналата година, модната империя на дизайнерката е била пред фалит заради дългове от 6 млн. долара.

Приятелката на Мик Джагър бе открита мъртва в апартамента си в Ню Йорк. Заедно с тялото на Скот в стаята е било намерено предсмъртно писмо.

Близки на Лорън Скот са споделяли, че заради твърдоглавия си нрав и труден характер тя винаги е отказвала финансова помощ от приятеля си Мик Джагър.

"Лорън имаше много финансови проблеми, не беше в състояние да плати нито на екипа си, нито на доставчиците на платове, а това се случваше в продължение на години", разкри запознат източник пред "Дейли Мейл".

"Вероятно всички се чудят защо тя не помоли Мик за помощ. Положението отдавна беше много лошо и Лорън прекара последните няколко месеца в опити да върне поне малка част от дълговете си. Нейните служители предполагат, че компанията й ще бъде закрита, тъй като нито заплатите, нито сметките ще бъдат заплатени на време", допълни източникът, цитиран от БГНЕС.

Тази година Лорън, която е бивш модел и стилист, отмени модното си шоу по време на Седмицата на модата в Лондон, като заяви, че платовете за моделите са пристигнали твърде късно, за да бъдат ушити за събитието. Сега обаче се твърди, че тя просто не е могла да се справи с финансовата страна на събитието.