Модната династия Гучи ще оживее във филм на Холивуд
Модната династия Гучи ще оживее във филм на Холивуд / netinfo

Мода, убийство, интриги и лукс ще се преплетат в сюжета на филм за модната династия Gucci. Той ще бъде направен от режисьора Ридли Скот, носител на „Оскар“ за филма „Гладиаторът“, информира Пронтософия.

Филмът ще се концентрира върху убийството през 1995 година на Маурицио Гучи, извършено по поръчка на бившата му съпруга Патриция Реджани. Още от 2000 година най-важните кинематографски къщи в Холивуд се опитват да реализират историята за фамилията Гучи, но едва сега тя ще бъде осъществена.

Century Fox ще финансира и ще разпространи филма по света. Основен продуцент на филма ще бъде италианската съпруга на Ридли Скот - Джанина Фачо. Сценарият ще бъде написан от Чарлс Рандолф, който ще се заеме с него, веднага щом приключи стачката на сценаристите в Холивуд. Рандолф е автор на сценария на филма The Interpreter с Никол Кидман. Все още нищо не се знае за актьорите, които ще изпълнят главните роли.

Филмът ще разкаже 70-те и 80-те години на миналия век, когато модната династия от Флоренция изживя истински бум със 173-те си бутика в цял свят. Главен герой от онази епоха беше Маурицио Гучи, племенник на основателя Гучо Гучи и безскрупулен бизнесмен, който успя да си създаде куп врагове. През 1993 година той продаде 50 на сто от компанията на арабски партньори.

През една хладна сутрин на 1995 година обаче Маурицио Гучи беше убит. Бившата му съпруга Патриция беше осъдена като вдъхновителка на престъплението. Като мотив на убийството се смята ревността към бившия й мъж, изоставил я заради по-младата и красива блондинка Паола Франки. Смята се, че Патриция е искала да накаже Маурицио и за това, че е изоставил дъщерите им Алесандра и Алегра.

Проект за филма за Гучи съществуваше още през 2000 година и той трябваше да бъде режисиран от Мартин Скорсезе. Проектът обаче фалира. След това от него се заинтересува Paramount и режисьор трябваше да бъде Ридли Скот. Отново спънки спряха проекта, но правата за него бяха купени от Fox.