Младоженци се женят в Двореца в Балчик
Младоженци се женят в Двореца в Балчик / netinfo

Кандидат-младоженци от Израел, Русия, Германия, Австрия са привлечени от романтичната атмосфера и екзотиката на "Двореца" в Балчик да сключат граждански брак.

Младите двойки вече могат да чуят Менделсоновия марш в архитектурно-парковия комплекс, след като Общинският съвет определи тарифа от 200 лева за тържествената церемония, съобщи директорът на държавния културен институт "Двореца" Тошко Гяуров днес.

Младоженците най-често решават да се врекат във вечна вярност в параклиса "Успение Богородично" и във вила "Тихото гнездо". Към православната обител води тържествено стълбище. В параклиса се съхранява иконостас и дърворезбован трон, изработени през 1721 година, които румънската кралица Мария купува от остров Кипър.

Младите семейства ще могат да вдигнат първата си наздравица и в някогашната трапезария на румънската владетелка, сега преустроена в галерия.

Градината на Свети Мартин, Сребърният кладенец, Гетсиманската градина, Английският двор, Мостът на въздишките и други забележителности в "Двореца" могат да бъдат "декор" на сватбените церемонии.