Стотици хиляди хора участваха в парад в Дъблин по случай Деня на Свети Патрик
Стотици хиляди хора участваха в парад в Дъблин по случай Деня на Свети Патрик / БГНЕС
Стотици хиляди хора участваха в парад в Дъблин по случай Деня на Свети Патрик, на който изпълнители, дегизирани като същества от ирландските митове и легенди, танцуваха по улиците на столицата на страната, предаде Асошиейтед прес.

Историята на светеца, който прогони змиите от Ирландия

Туристи и жители на Дъблин се включиха в празничното шествие въпреки студеното време и силния вятър. Парадът в чест на светеца покровител на Ирландия е централното събитие в четиридневните чествания, които бележат началото на туристическия сезон в страната.

Стотици хиляди хора участваха в парад в Дъблин по случай Деня на Свети Патрик
БГНЕС

Митове и истини за брадатите феи, наречени леприкони

Шествието, в което участваха групи от Германия, Франция, Швейцария, няколко американски щата и дори Бахамите, подчерта ирландските артистични способности и връзки по света.
 
Live in Ireland on St. Patty's Day

We’re on the streets of Dublin on St. Patrick’s Day via EarthCam

Публикувахте от CNN в 17 март 2017 г.
В него се включи президентът на Ирландия Майкъл Хигинс, който заяви, че вековете на емиграция от страната към всяко кътче на планетата са "постоянна черта на ирландския опит, която ни определя като народ".

В парада участваха над 600 000 човека. Според организаторите той е бил най-големият от 1996 г., когато в Ирландия бе поставено началото на традицията на тези празнични шествия, посочва ТАСС.

Вижте как го правят в Ню Йорк и Дъблин:
 
Happy St. Patricks Day. Views from Dublin and NYC.

Happy St. Patrick's Day. Views from Dublin and NYC.

Публикувахте от Circa в 17 март 2017 г.
 
БТА