Мисия Лондон с нови рекорди, приходите му над 1 млн. лв.
Мисия Лондон с нови рекорди, приходите му над 1 млн. лв. / снимка: SIA

Филмът "Мисия Лондон", който е по кината от 16 април, продължава да чупи рекорди. За втора поредна седмица лентата на Димитър Митовски е най-гледаната у нас. Резултатите й са по-добри от който и да е друг чуждестранен филм, прожектиран в момента в страната.

Сметките показват, че приходите от билети от втория уикенд на "Мисия Лондон" са с 20% по-високи от тези през премиерния уикенд на филма, което е абсолютен прецедент за родната ни кинематография. Досега от продажба на билети са събрани малко повече от 1 050 000 лева, което също е рекорд. Ако "Мисия Лондон" запази добрите си позиции сред зрителите, не е изключено скоро екипът й да си възвърне вложените в него 1 500 000 евро.

Филмът на Димитър Митовски, за 10 дни, е бил гледан от 142 833, резултат по-добър дори и от този, постигат за същия период от време от "Аватар" на Джеймс Камерън.

За родната продукция писа дори списание "Variety". Джон Надлер озаглави статията си за нея "Mission leads Bulgarian box office".

"Мисия Лондон" е най-скъпият филм правен у нас. Той е и филмът с най-мащабна рекламна кампания. В него участват Юлиан Вергов, Любо Нейков, Ани Пападопулу, Ернестина Шинова. За участие в лентата бяха привлечени и световните звезди Томас Арана и Алън Форд, познат на българската публика от "Две димящи дула" и "Гепи" на Гай Ричи.