Мишел Обама се готви да стане първа дама
Мишел Обама се готви да стане първа дама / снимкa: БГНЕС

Елегантна и силна жена със собствена кариера, както и отдадена на семейството си майка, Мишел Обама вече е модел за подражание на армия от фенове, докато се подготвя да заеме мястото на първа дама, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Три дни след 45-ия си рожден ден, тя ще заеме своето място до съпруга си по време на встъпването му в длъжност като първия президент от афроамерикански произход. Тя ще стане една от най-младите първи дами в историята след Джаки Кенеди, която беше само на 31, когато Джон Кенеди положи клетва като президент, и остава една от най-популярните първи дами в страната.

Мишел вече е заявила, че основната й задача ще бъде тази на „главнокомандваща на майките“ за двете й дъщери, на 10 и седем години, ролята й може да се промени в идните години.

Без заплата или официални задължения, жената на президента може да упражнява огромно влияние, тъй като е както близо до президента, така и притежава силно влияние над него. Тя вече показа, че възнамерява да продължи работата си по граждански проекти, включително подкрепа за семействата на военни, помощ за работещите жени в намирането на баланса между работата и семействата им.

Освен това тя се превърна в модна фигура от национална величина, като моделите на нейните рокли се разграбват от магазините. Но в дългосрочен план, адвокатът от Принстън и Харвард може да има и по-високи цели. Анализаторите очакват тя да покаже забележителен успех в комбинирането на ролите на съпруга, майка и първа дама. Дали ще избере да последва примера на друга първа дама - Хилъри Клинтън, като започне и собствена политическа кариера, предстои да видим. Анализаторите вече очакват от нея почти всичко, заявявайки, че Мишел Обама разчупва всички стереотипи.