Мишел Обама и изкуството
Мишел Обама и изкуството / снимкa: БГНЕС

Съпругата на американския президент Мишел Обама откри отново за посетители част от американското крило на музея на изкуствата "Метрополитън" и присъства на галаспектакъл в "Метрополитън опера", предаде Асошиейтед прес. Това е второто й посещение в Ню Йорк като първа дама на САЩ.

И на двете културни събития Мишел Обама беше посрещната с бурни овации от публиката, сред която имаше видни личности от света на политиката, изкуството, модата и шоу бизнеса. Мишел Обама подчерта важната роля на изкуството в американското общество.

"Изкуството не е просто нещо хубаво, което да притежаваш или с което са се занимаваш, когато имаш свободно време или когато можеш да си го позволиш. Рисуването и поезията, музиката и модата, дизайнът и диалогът - всички те по-скоро определят кои сме ние като народ и разказват на следващите поколения нашата история", каза първата дама на САЩ в музея "Метрополитън".

След като се срещна с водещи личности от света на изкуството, Мишел Обама присъства на пролетната гала вечер на трупата на Американския балет, отбеляза АП.

"Съпругът ми и аз сме убедени, че образованието в областта на изкуствата е от съществено значение за изграждането на хора с новаторско мислене, които ще бъдат утрешните лидери на нашата нация", заяви тя пред ентусиазираната публика в "Метрополитън опера".