„Мис Вселена стана колумбийката Паулина Вега
„Мис Вселена стана колумбийката Паулина Вега / снимка: Guliver/Getty Images

Паулина Вега от Колумбия победи в конкурса за красота "Мис Вселена 2014", който се проведе в предградието на град Маями в щата Флорида, предадоха световните агенции.

В надпреварата взеха участие представителки на 88 страни, които пристигнаха в Маями още в началото на месец януари. Очакваха ги репетиции, фотосесии, интервюта и други мероприятия. На 21 януари се проведe полуфиналът, на който журито отся 15 фаворитки. В началото на финалното шоу водещите обявиха имената им, а основното жури продължи да отсява претендентките за короната. Те дефилираха по бански, във вечерни рокли и отговаряха на въпроси. Накрая журито присъди короната на 22-годишната Паулина Вега.Тя е родена на 15 януари 1993 година в град Баранкиля, разположен в северната част на Колумбия. Ръстът и е 175 сантиметра. Тя владее испански, английски и в по-малка степен френски език. Паулина има четири сестри и трима братя. Вега е внучка на известния тенор Гастон Вега. От 8-годишна възраст се изявява като модел, обича да танцува и да кара велосипед. Понастоящем учи мениджмънт в университета в Богота.

За пръв път в историята на конкурса на финалистките беше зададен въпрос и от потребителите на социалната мрежа Фейсбук. Вега беше запитана какъв е главният принос на родината й за целия свят. "Независимо от трудностите и препятствията, Колумбия продължава да се бори за своите идеали, и с това дава пример на останалите страни", заяви новата кралица на красотата.

Пред милиони телевизионни зрители миналогодишната "Мис Вселена" , венецуелката Габриела Ислер коронова новата победителка с корона на стойност 300 хиляди долара. На второ място бе класирана представителката на САЩ, 24-годишната Ниа Санчес, а трета стана Диана Гаркуша от Украйна. Победителка в конкурса за национални носии стана Елвира Девинамира от Индонезия. Нейната носия тежеше 20 килограма.

Източник: БТА