„Мис Монахиня“ организират италианци
„Мис Монахиня“ организират италианци / netinfo

Мис Монахиня 2008“ е най-новият от конкурсите по красота, лансирани в Италия. Инициатор е отец Антонио Рунджи от Ордена на пасионистите. Той е автор и на други „оригинални“ идеи като например тази да се четат молитви на плажа.

Името на конкурса, измислено от отец Антонио, е „Конкурс Сестра Италия 2008. Най-хубавата монахиня на Италия“. Заинтересованите от участие кандидатки на възраст 18-40 години могат да изпратят снимките си по електронната поща. Инициаторът възнамерява да ги публикува в специален сайт, така че монахините няма да дефилират на ревю, подобно на кандидатките в другите конкурси за красота. Най-хубавата монахиня ще бъде избрана от потребителите на интернет.

„Би било интересно, ако през следващите години се организира истински конкурс с награди, които да отиват за благотворителни инициативи на самите религиозни институти, от които са част монахините. Не изключвам възможността монахините в бъдеще да участват и в специална секция на „Мис Италия“. Много от монахините са наистина хубави, интелигентни, подготвени, будни, с духовен и с човешки чар, който привлича интереса на млади и на стари“, казва отец Антонио.

www.prontosofia.com