Милс обвинява Маккартни в насилие
Милс обвинява Маккартни в насилие / netinfo

Пол Маккартни ще оспори всички обвинения, че е употребявал насилие срещу бившата си съпруга Хедър Милс, както и, че е злоупотребявал с наркотици и алкохол по време на продължилия четири години брак.

В изявление, публикувано от адвокатите му, се посочва, че "той би искал да отговори публично и подробно на обвиненията, но мястото да това е съдебната зала, тъй като тече процесът по развода".

Британският вестник „Дейли Мейл” публикува заявление, подадено от Хедър Милс в съда. В него Хедър обвинява Пол Маккартни, че е злоупотребявал с алкохол и наркотици и няколко пъти й е нанасял телесни повреди.

В декларация на Пол Маккартни се казва, че той е силно натъжен от обвиненията, но ще отговори на тях в съда. Експерти по бракоразводните дела смятат, че по този начин Хедър Милс иска да избегне съдебната зала и да окаже натиск върху бившия член на „Бийтълс” да се договорят за разделяне на семейното богатство.

Хедър Милс никога не е крила, че се интересува предимно от парите на Маккартни, който е оценен на около 850 милиона паунда. Милс, която цял живот се е стремяла да си осигури лесен и богат живот, получи тази възможност сега, когато може законно да поиска половината от тези 850 милиона.

Освен това, появяването в съда вероятно ще припомни на много хора писаното по-рано в някои вестници, че Хедър се е занимавала с проституцията в по-млада възраст, когато спала с арабски шейх срещу 5 хиляди паунда на вечер. Пол Маккартни е представен от адвоката, който представяше принц Чарлз по време на развода му с Даяна, докато Хедър Милс е представена от адвоката на Даяна в същия процес.