Милиардер подари диамантена цигара на приятелката си
Милиардер подари диамантена цигара на приятелката си / БГНЕС

Руски милиардер направи необичаен подарък за рождения ден на приятелката си, която се опитва да спре пушенето - електронна цигара, обсипана с диаманти. Стойността на подаръка е над половин милион паунда, пишат британски медии.

Диамантената електронна цигара за 550 000 паунда е изработена по лична поръчка от анонимен руски петролен магнат, живеещ в Лондон. Шедьовърът, чиято изработка е продължила четири месеца и половина, е покрит с 246 двукаратови светли диаманти, всеки на стойност 1800 паунда. "Те са допълнени с 46 жълти кристали Сваровски и шесткаратов овален диамант на стойност 46 000 паунда на върха", разкри запознат източник.

Луксозната цигара си има и име - Shisha Sticks Sofia. Не е ясно дали това е намек за самоличността на собственичката. Руският магнат държал да остане анонимен. Той обаче искал "само най-доброто", заяви представител на компанията производител на цигарата Shisha Sticks. Предвидимо, на Острова веднага започнаха предположения кой е въпросният руски магнат.

Shisha Sticks е британска компания за производство на електронни цигари, която твърди, че "предлага най-изисканото и модерно пушене без вредни токсини", посочва БГНЕС.