/ ThinkStock/Getty Images
Милано забрани стиковете за селфи, стъклените бутилки и количките за храна. Санкцията на кметството е в сила от 14 юли 2017 г. и е с цел ограничаване антисоциалното поведение и опазване на чистота, съобщава британският "Индипендънт".
 
Без стикове за селфи в най-известните музеи в света

На туристите и местните жители е забранено да "държат, пренасят, оставят на земята, изхвърлят или вземат каквито и да било стъклени бутилки или контейнери, кенове и селфи стикове" в района между площад "24 май", авеню Горициа, Вия Кодара, Площад канторе и "Габриеле д'Аннуцио".
 
Фойерверките също са забранени. Количките за храна също са част от ветото - нова регулация забранява всички видове "подвижна/мобилна търговия" в обществените зони, допълва economic.bg.
 
„Селфи ръка“ внушава, че снимащият не е сам (ВИДЕО)

Правилата ще важат до 13 август, с опция срокът да бъде удължен при нужда.
 
Милано е поредният италиански град, който предприема мерки срещу антисоциалното и неприемливо поведение на туристите.
 
Релфито измести селфито, стана най-големият дразнител във Facebook

Флоренция обяви, че ще мие в обедните часове стълбите на църкви и други паметници и забележителности, тъй като туристите ги използват за сядане, докато похапват и оставят отпадъци и мръсотия.

Рим пък наскоро забрани консумацията и продажбата на алкохол вечерта, както и за постоянно храните и напитките край прочутите си фонтани, за да ги предпази от отпадъци.