Мик Джагър пя в Белия дом, Обама му приглася
Мик Джагър пя в Белия дом, Обама му приглася / снимка: Reuters

Мик Джагър - 68-годишният певец на легендарните "Ролинг Стоунс" - пя снощи на блус концерта "Red, White and Blues" в Белия дом заедно с други музикални звезди. Президентът Барак Обама не устоя и взе микрофона, за да запее заедно с музикантите рефрена на блус стандарта "Sweet Home Chicago", предаде Франс прес.

Джагър и китаристите Би Би Кинг и Бъди Гай поканиха Обама да излезе на сцената, монтирана в парадния Източен салон на Белия дом. "Не тази вечер!" - възкликна Обама, но взе микрофона и запя заедно с музикантите, без да излезе на сцената.

Мик Джагър "запали пожар" в Белия дом и предизвика фурор с несравнимия си глас и характерните насечени движения, посочва АФП. С черно сако с мотиви на влечуги и алена риза, солистът на Ролинг Стоунс бе бурно аплодиран при влизането си в залата. Тази година Ролинг Стоунс навършват 50 години на сцената.

"Горд съм да бъда домакин на тези артисти не само като техен почитател, но и като президент, защото тяхната музика ни учи, че когато сме на кръстопът, не бягаме от проблемите, а се изправяме пред тях и пеем за тях", каза президентът Барак Обама преди началото на концерта. Блусът ни напомня, че сме преживели много трудни времена, добави той. "Когато си президент, не можеш да излезеш вечерта да се разходиш, да си подредиш мислите или да покараш кола. Това не е приятно. Но за сметка на това има вечери, когато на гости ти идват Би Би Кинг и Мик Джагър", каза Барак Обама.

Концертът ще бъде излъчен по американската обществена телевизия в "Месеца на черната история", когато Съединените щати почитат приноса на общността на чернокожите в културата и историята, отбелязва БТА.