Михаела и Светльо омагьосаха публиката на Dancing Stars
Михаела и Светльо омагьосаха публиката на Dancing Stars / снимки: Dancing Stars, Нова тв

Dancing Stars 2014 навлезе с пълна сила в опасния финален етап. Всяка малка стъпка може да се окаже крачка към титлата или пък безвъзвратна стъпка към отпадане от звездното шоу.

Вечерта бе открита от фаворитите Михаела Филева и Светльо. Дългокраката певица и чаровника Светльо представиха огнено и опасно мамбо. По време на дългите тренировки се намеси и професионалната танцьорка Маргарита Будинова. Тя даде своите незаменими съвети относно поддръжките, които мамбото изисква, но пък основателно притесняват Михаела. "Страхувам се за здравето си", призна младата певица при поредното повторение на една от най-опасните и трудни поддръжки.
Въпреки всичко в момента, в който двойката стъпи на дансинга, страховете се изпариха и те показаха едно наистина пламенно мамбо. Поддръжките изглеждаха леки и ефирни, достойни за 40 точки, а Михаела сподели: "Тази вечер аз се чувствам победител, защото победих сама себе си".

Нели и Наско превзеха сцената със скоростен куик степ. Журито остана без дъх от комплименти и съвсем заслужено награди двойката с 40 точки. "Заслужаваше ли си болката и усилията?", попита Алекс Сърчаджиева бившата гимнастичка, а Нели отвърна с усмивка: "Абсолютно всичко си заслужава, стига да си на сцената на Dancing Stars".

Елена и Деан съвсем традиционно за вторниците отнесоха доста критики. Въпреки усилията на Елена и превъплъщението й в продавачка на сладолед, журито оцени техния джайв с 30 точки.

Световната шампионка Албена Денкова и нейният партньор Калоян представиха невероятно хореография под джаз съпровод. Калоян разкри, че перфектното изпълнение на всяка една поддръжка изисква около 300 повторения. "Хареса ми, но не беше най-доброто ви изпълнение", каза откровено Галена Великова и за разлика от останалите си колеги, които оцениха джаза им с максимален резултат, вдигна 9. Така ледената шампионка и Калоян събраха 39 точки.

Неочаквани помощници се появиха на тренировките на Антон и Дорина. Знаейки за слабостта на Антон към децата, Дорина покани двама невръстни шампиона, които дадоха на каратиста ценни съвети относно хвата и позата на тялото в тангото. И наставленията на 12-годишните Михаела и Симеон дадоха страхотен резултат - холивудската звезда поднесе на зрителите едно модернистично и страстно танго за цели 39 точки.

Дарин Ангелов "хвана бика за рогата" с изумително пасо добле. Вечно усмихнатият актьор се превъплъти в истински матадор, а Илиана Раева възкликна: "Искам продуцентите да ми дадат табелка с 11!" Тъй като табелка с 11 точки не се намери, г-жа Раева вдигна в едната си ръка 10, а в другата 1. "Вдигам 101 точки!", пошегува се Илиана.

Отборното предизвикателство на Алфредо Торес предизвика неочаквани обрати в класацията. Отбор едно, Бом Бом се състоеше от Михаела и Светльо - капитани, Антон и Дорина и Албена и Калоян. Те влязоха в ролята на благородници, ухапани от вампири, а Мистър Нагоре-Надолу похвали екипната им работа с десетка. Отбор Фокси, ръководен от Елена и Деан, представиха забавна "лисича" хореография, а Нана се появи на сцената като гост звезда. Водещата се завърна само за този танц, за да подкрепи бившите си съотборници. Капитанът Елена издаде, че Нели е била с тежко контузен глезен по време на динамичното изпълнение. Но контузията на Нели не попречи на отбор Фокси да спечелят танцувалното съревнованието с 1 решаваща точка. Така Дарин и Ани, Нели и Наско и Елена и Деан прибавиха по цели 10 точки към индивидуалните си оценки.

Следващата седмица предстои и второто предизвикателство на Галена Великова. Звездните тандеми ще бъдат разделени не на двойки, а на тройки. Звездите имаха право да посочат по един отпаднал професионалист от срещуположния пол. Албена и Калоян посочиха Тодор, Дарин и Ани избраха Ралица, Антон и Дорина се спряха на Елена Мерджанова, Елена и Деан поканиха Светльо, Михаела и Светльо не се поколебаха със Симеон, а Нели и Наско спряха избора си на Миро.

Kоя ще е звездата, която ще отпадне от драматичната надпревара? Ще разберем само в четвъртък, от 20.00ч., в ефира на Нова.