Мерил Стрийп получи почетната награда Доностия
Мерил Стрийп получи почетната награда Доностия / снимка: БГНЕС

Американската актриса Мерил Стрийп заяви, че се чувства много поласкана при получаването на почетната награда "Доностия" за цялостната си кариера, с която бе удостоена на кинофестивала в Сан Себастиян, съобщава БГНЕС.

"Аз съм поласкана да получа тази награда, много хора ми бяха говорили хубави неща за този фестивал", каза актрисата на оживена пресконференция, където тя многократно похвали местната кухня. Актрисата, която е номинирана 14 пъти за Оскар и е два пъти носителка на престижната награда, увери, че никога не е избирала филми, които да са й стратегически изгодни.

Тя е известна с ролите си в много филми като "Извън Африка", "Мостовете на Медисън, "Дяволът носи Прада". На 59-годишна възраст обаче тя уверява, че "не е свършила още" с киното. "Има интересни истории за хора на всякаква възраст", отговори Мерил Стрийп на въпрос дали не е по-трудно да си намира роли, когато вече не е млада.

"Всеки път когато си помисля за пенсия, продължавам да получавам предложения", каза шеговито тя. Мерил Стрийп, която е майка на четири деца, участва в музикалната комедия на Филайда Лойд "Мама мия", която се върти по екраните, припомня АФП.