Мерил Стрийп не получила роля във филма „Кинг Конг”, била „твърде грозна”
Мерил Стрийп не получила роля във филма „Кинг Конг”, била „твърде грозна” / снимка: Guliver/Getty Images

Мерил Стрийп е една от съвременните икони на киното. Талантът, красотата, изяществото и чарът й са неоспорими. Актрисата има 18 номинации за "Оскар" и 29 номинации за „Златен глобус”, сред които и за току-що отминалите за изпълнението й в мюзикъла „Вдън горите”.

Оказва се обаче, че тя невинаги е била първият избор на продуцентите и дори се е разминала с роля в римейка на „Кинг Конг” от 1976 г., защото била „твърде грозна”, съобщава Фокс нюз.

Като гост в шоуто на Греъм Нортън 65-годишната Мерил Стрийп е разказала за случилото се, когато се явила на прослушване за филма. Завел я синът на продуцента Дино де Лаурентис, след като гледал никому неизвестната тогава актриса в театрална постановка.

На кастинга Дино де Лаурентис се обърнал към сина си и го запитал на италиански „Защо си ми довел това грозно нещо”. Оказало се обаче, че Стрийп има познания по езика и също на италиански отговорила: „Съжалявам, че не съм достатъчно красива, за да се снимам в „Кинг Конг”. Ролята впоследствие получава Джесика Ланг.

Години по-късно Мерил Стрийп може и да гледа с насмешка на случката, но според водещия Греъм Нортън тя е показателна и може да послужи като утеха за изгряващите звезди, показвайки им, че дори легендарна актриса може да има лошо прослушване.

Източник: БТА