Мелани Грифит пристигна в България
Мелани Грифит пристигна в България / снимка: БГНЕС, архив

Актрисата Мелани Грифит пристигна тази вечер в София, за да участва във филма "Аутомата" със съпруга й Антонио Бандерас в главната роля. Актьорът е и продуцент на научнофантастичния трилър, който се снима в Киноцентъра "Ню Бояна".

Мелани Грифит - в черен панталон и черно яке, с прибрани коси, не спря при десетината журналисти и фоторепортери пред ВИП-а на летище "София".

След кратък отдих в една от залите, актрисата бързо мина по стълбите, обградена от двама бодигардове, които повтаряха: "Никой да нея пипа!", и се качи в черен автомобил.

"Аутомата" е първият филм от 19 години, в който звездната актьорска двойка си партнира, вече като семейство. Антонио Бандерас играе застраховател, който разследва инцидент в компания за роботи. Мелани Грифит е в ролята на "часовникар" - нелегално поправя роботите, които са основни герои във филма, предава БТА.

Според замисъла в продукцията ще има развлекателен елемент, но и тревога за бъдещето на човечеството. Испанецът Габе Ибанйес е режисьор на филма с бюджет 35 млн. долара. В екипа са и много българи.