Съпругата на принц Хари - Меган Маркъл, разкри в интервю за New York Times, че е загубила второто си дете. Трагедията се е случила при преместването на семейството в САЩ.

Актрисата разкри, че през юли е пометнала след силни болни, които започнали, докато сменяла пелените на първородния си син Арчи. Маркъл била настанена в болница, а след това продължила лечението си вкъщи.

Описвайки сърцераздирателния момент, тя разкри, че още преди аборта е чувствала, че нещо не е наред: 

„Беше юлска сутрин, която започна както обикновено, както всеки друг ден - приготвяне на закуска, хранене на кучетата, витамини, намиране на липсващия чорап, взимане на молива, който се е търкалял под масата. И оформяне на косата в опашка, преди да взема сина си от креватчето. След смяната на памперса усетих остър спазъм. Седнах на пода със сина си на ръце, тананикайки приспивна песен, така че и двамата да се успокоим. Веселата мелодия рязко контрастираше с усещането ми, че нещо не е наред. Знаех, държайки първото си дете на ръце, че губя второто си дете “, посочва Меган.

"Седейки в болничното легло, гледайки как сърцето на съпруга ми съкрушено, докато той се опитва да опитва да успокои моето сърце, осъзнах, че единственият начин да започна да се възстановявам, е да си задам въпроса "Добре ли си?", добавя тя и разказва отново какво означава да изгубиш дете:

"Да загубиш дете означава да носиш почти непоносима скръб, преживяна от мнозина, но за която малко от тях споделят. В болката от загубата си, съпругът ми и аз открихме, че в стая от 100 жени 10 до 20 от тях ще са имали спонтанен аборт. И въпреки зашеметяващата обща черта на тази болка, разговорът остава табу, осеян с (неоправдан) срам и продължаващ цикъл на самотен траур. Някои смело споделят своите истории; те отвориха вратата, знаейки, че когато един човек говори истина, това дава право на всички нас да правим същото. Научихме, че когато хората питат как се справя някой от нас и когато наистина слушат отговора, с отворено сърце и ум, товарът от скръб често става по-лек - за всички нас. Поканени да споделим болката си, ние заедно правим първите стъпки към изцелението", добавя Маркъл.

"Така че на този Ден на благодарността... Нека се ангажираме да попитаме другите: "Добре ли си?" Колкото и да не се съгласяваме, колкото и физически да сме дистанцирани, истината е, че сме по-свързани от всякога заради всичко, което сме преживели индивидуално и колективно през тази година...", посочва още в интервюто си в New York Times Меган Маркъл. 

Крайно личното откровение на кралската особа, необичайно за протокола в Бъкингамския дворец, идва в момент, когато тя води заедно със съпруга си юридическа битка срещу медиите, които обвинява, че нахлуват неканени в личното й пространство. Принц Хари, който е шести по реда на наследяване на британския престол, многократно обвиняваше медиите, че оказват огромен натиск върху семейството му и че са били една от главните причини да се оттегли от официалните си задължения към кралското семейство.

Бившата 39-годишна американска актриса Меган Маркъл води съдебно дело срещу в."Мейл он сънди" за публикуването без разрешение на нейно писмо до баща й от м. август 2018 година.

Кралската двойка се установи в Калифорния, където е в открита война с медиите, като подаде жалба през месец юли срещу американска агенция, обвинена в това , че е публикувала снимки на сина им Арчи, направени в градината им.

Тридесет и шест годишният Принц Хари се обърна към правосъдието срещу друг британски таблоид, "Мирър", за предполагаемо незаконно подслушване на телефонните му разговори.