Медведев се срещна с Дийп Пърпъл
Медведев се срещна с Дийп Пърпъл / снимак: БГНЕС

Вероятният победител на предстоящите президентски избори в русия и председател на управителния съвет на "Газпром" Дмитрий Медведев се срещна снощи за пръв път с любимата си рок-група "Дийп Пърпъл", съобщи Асошиейтед прес.

"На времето не можех и да мечтая, че някога ще се запозная с членовете на "Дийп Пърпъл" - и на всичко отгоре в самия Кремъл!", заявил Медведев в интервю за телевизионния канал НТВ. "За пръв път чух техни изпълнения, когато бях на 13 или 14 години - а тогава тази музика бе забранена", продължил той.

Преди време Медведев се похвали, че притежава пълна колекция от дългосвирещите плочи на "Дийп Пърпъл".

Британската рок-група изнесе снощи концерт в Кремъл по случай 15-годишнината на гигантския руски концерн "Газпром", посочва Ройтерс. Но за разлика от друг път публиката носеше скъпи кожи, скъпи костюми или окичени с медали мундири, а не дънки и тениски, и остана пасивна дори при изпълнението на емблематичното "Дим над водата".

Очевидно организаторите на тържеството на Газпром са направили и невъзможното, за да доставят удоволствие на своя шеф и най-вероятен бъдещ президент, пише Ройтерс. АП припомня, че преди време Медведев се похвали, че притежава пълна колекция от дългосвирещите плочи на "Дийп Пърпъл".Концертът бе закрит от Тина Търнър.

Грандиозното празненство бе открито от президента на Русия Владимир Путин, който поздрави 430-те хиляди служители на компанията за техните постижения, благодарение на които пазарната стойност на "Газпром" днес се оценява на 350 милиарда долара.

Путин обаче напуснал преди концерта. Той предпочита руски патриотични песни пред тежкия рок, посочва Ройтерс.