Медузи опустошават развъдник за сьомга
Медузи опустошават развъдник за сьомга / netinfo
Медузи за втори път тази седмица атакуваха развъздник за сьомга в Северна Ирландия и убиха 140 000 млади риби, съобщи арендаторът на развъдника, съобщава БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Огромно количество медузи нападнаха фермата, която се намира в морето и където се отглеждат единствено сьомги до 1 година, каза Ейдриън Мъроу. Той оценява загубите си на около 695 072 евро. Фермата се намира северно от Белфаст. Милиарди медузите миналата седмица унищожиха огромно количество риба, като покриха повърхност от 26 кв. км. на дълбочина 11 метра.

Първата атака продължи 7 часа. Медузите тогава убиха 100-те хиляди зрели риби, които се намираха в развъдника и нанесоха щети за повече от 1 милион евро. Промяна в посоката на вятъра е причина за напастта от медузи в Ред бей в Ирландско море. Компанията "Нортърн салмон" развъжда биологично чиста сьомга, която се продава в реномирани ресторанти по цял свят. Сьомгата, сервирана на кралица Елизабет Втора на трапезата по случай 80-я й рожден ден, беше от тази ферма.