Деветдесет години след публикуването на първата книга за Мечо Пух, мечето на Кристофър Робин се завърна с нов приятел, съобщи Би Би Си.

Илюстраторът Марк Бърджес се е вдъхновил от оригинални рисунки на Е.Х. Шепърд, когато създава Пингвин. За 90-годишнината от издаването на първата книга "Мечо Пух" излязоха от печат четири нови приключения с героя.

Любими цитати от незабравимия Мечо Пух

Продължението на "Мечо Пух" носи заглавието "Най-доброто мече на света" (The Best Bear in All The World) и съдържа четири истории от четирима автори: Джийн Уилис, Кейт Сондърс, Брайън Сибли и Пол Брайт.

Пингвин се появява в "Зима: Когато Пингвин пристига в гората". Авторът Брайън Сибли се е вдъхновил да даде живот на новия герой от фотография на Милн със сина му Кристофър. На снимката Кристофър си играе с любимото си мече и един пингвин.

Мечо Пух е в Топ 10 на любимите екранни животни

"Мисълта Пух да срещне пингвин е не по-странна от тази да срещне кенгуру и тигър в гора в Съсекс. Помислих си, че в някой снежен ден Пингвин може да се е загубил и случайно да е стигнал до кътчето на Пух", казва Сибли.

Въвеждането на нов герой в света на Мечо Пух не е ново. Макар вече да е неотменна част от компанията, Тигър се появява чак в "Къщичката в къта на Пух".

Любимите лакомства на анимационните герои

Преди да се превърне в главен герой в "Мечо Пух" - книгата излязла от печат на 14 октомври 1926 г., мечето се появява в няколко стихотворения на А. А. Милн, публикувани през 1924 г. в стихосбирката "Когато бяхме много млади" (When We Were Very Young).

Източник: БТА