Джулия Робъртс
Джулия Робъртс / Gulliver/Getty Images
В наши дни може и да не е голяма работа да видиш филмова звезда от А-групата да се изявява на малкия екран, но някога пропастта между кино и телевизия е била непреодолима. Ето защо беше толкова голямо събитие, когато Джулия Робъртс се появи в "Приятели" през 1996 г. Робъртс беше една от най-големите филмови звезди на планетата по онова време, а беше нечувано филмови звезди да се "промъкват" по телевизията. Оказва се, че автор на магическата формула е Матю Пери.

"На Джулия ѝ предложиха епизода след Супербоул във втория сезон и тя щеше да участва в шоуто само ако можеше да бъде в моята сюжетна линия", пише Пери в непубликуваните си мемоари "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо".

"Нека повторя това - тя би участвала в шоуто само ако можеше да бъде в моята сюжетна линия (Дали имах добра година или не?)", продължава пасажът. "Но първо трябваше да я ухажвам". Това ухажване ще се окаже изключително успешно, тъй като Пери споделя, че двамата са станали истинска двойка по времето, когато специалният двоен епизод е излъчен след излъчването на Супербоул през 1996 г.

Отначало Пери е избрал по-общ подход, като пише, че ѝ е изпратил десетки рози с надеждата, че ще се съгласи да участва в шоуто. "Отговорът ѝ беше, че ако ѝ обясня адекватно квантовата физика, ще се съгласи да участва в шоуто", пише Пери.
Заравяйки се в книгите, Матю направил това още на следващия ден.

"На първо място, аз съм в обмен с жената, заради която е измислено червилото, а сега трябва да ударя на книги", продължава той. И той направи точно това, предоставяйки отговора на следващия ден. "Джулия не само се съгласи да участва в шоуто, но и ми изпрати подарък: багети - много, много багети", написа той. "Разбира се, защо не? Това беше Джулия Робъртс".
БГНЕС