Марк Уолбърг и Трансформърс отново номер 1 в САЩ и Канада
Марк Уолбърг и Трансформърс отново номер 1 в САЩ и Канада / Форум Филм България

Четвъртият филм от поредицата "Трансформърс" запази челната си позиция в боксофис класацията в САЩ и Канада. В удължения уикенд заради националния празник на САЩ 4 юли "Трансформърс: Ера на изтребление" (Transformers: Age of Extinction) донесе на създателите си 36,4 милиона долара от продажбата на билети в Северна Америка. Общо по приходи лентата се нарежда на второ място след "Господарка на злото" (Maleficent). Докато за филма с Анджелина Джоли в главната роля по света са продадени билети за 213, 9 милиона долара, за"Трансформърс" печалбите възлизат на 174,4 милиона долара.

На второ място в боксофис класацията в САЩ и Канада този уикенд е комедията "Тами" (Tammy) на режисьора Бен Фалкон. Лентата, в която участват Сюзан Сарандън, Мелиса Маккарти, Кати Бейтс, Дан Акройд, Сандра О, Тони Колет, е спечелила приходи в размер на 21,2 милиона долара през уикенда и общо 32,9 милиона откакто е на екран.

На трето място тази седмица е хорър лентата "Избави ни от злото" (Deliver Us from Evil) на режисьора Скот Дериксън с 9,5 милиона долара приходи от първия си уикенд на екран в САЩ и Канада. Напрегнатият трилър разказва историята на полицай от Ню Йорк Сити, който заедно с дългогодишния си партньор и приятел тръгва по петите на издирван войник, за когото се смята, че е бил обладан от Дявола. Разследването постепенно започва да оказва негативно влияние както на полицая, така и на отношенията му с неговата съпруга. Случаят става още по-опасен и заплетен, когато биват замесени мистериозни свещеници, секти и окултни практики. В лентата участват Ерик Бана, Едгар Рамирез, Оливия Мън.

На четвърто място е комедията "Внедрени в час 2" (22 Jump Street), който спечели 9,4 милиона долара през уикенда и общо 158,9 милиона за четири седмици на екран. В лентата Чанинг Тейтъм и Джона Хил отново влизат в ролята на младите полицаи Дженко и Шмид. Завършилите гимназия вече два пъти сега отиват в колеж под прикритие. В комедията на Фил Лорд и Кристофър Милър участват и Айс Кюб, Питър Стормеър, Уайът Ръсел, Амбър Стивънс, Дейв Франко.

В средата на боксофиса тази седмица намираме анимацията "Как да дресираш дракон 2" (How to Train Your Dragon 2) с приходи от уикенда в размер на 8,8 млн. долара и 140 милиона за четири седмици прожекции в Северна Америка. Анимационното приключение със звездните гласове на Кейт Блнашет, Джерард Бътлър, Крейг Фъргюсън, Америка Ферера, Джона Хил, Ти Джей Милър, Кристен Уиг и Кит Харингтън връща зрителите в света на Хълцук и Беззъб, пет години след като двамата успешно сприятелиха драконите и викингите на острова Бърк.

Шести тази седмица е „Земя до Еко" (Earth to Echo), който спечели 8,2 млн. долара през дебютния си уикенд и 13,5 милиона откакто е на екран. В приключенската лента тримата приятели Тък, Алекс и Мънч започват да получават странни и кодирани съобщения на своите мобилни телефони, след като в квартала им започва работата по голям строителен обект.

На седмо място тази седмица намираме "Господарка на злото" (Maleficent) с 6,1 милиона долара приходи от уикенда и 213,9 милиона за шест седмици прожекции в САЩ и Канада. В центъра на приключенската фентъзи история е Злодеида - красива и невинна млада жена, станала жертва на безмилостно предателство, което превръща сърцето й в камък. Решена да отмъсти и да защити народа си, тя започва епична битка с краля на човеците и проклина новородената му дъщеричка Аврора. „Господарка на злото" е с участието на Анджелина Джоли, Ел Фанинг, Джуно Темпъл, Лесли Манвил, Сам Райли, Миранда Ричардсън.

Мрачната история на Злодеида в снимки

СНИМКИ: Анджелина Джоли представи "Господарка на злото" в Лондон

Биографичната музикална лента „Момчетата от Джърси" (Jersey Boys) тази седмица падна на осмо място,, като реализира 5,2 млн. долара приходи през уикенда и общо 36,7 милиона за три седмици на екран. Музикалната биографична драма на Клинт Истууд, базирана на успешния мюзикъл "Момчетата от Джърси", разказва историята на култовата американска рок банда и е с участието на Майк Дойл, Джеймс Мадио, Катрин Нардучи, Винсент Пиаца, Джереми Люк, Фрея Тингли, Кристофър Уокън, Франческа Истууд.

На девето място се нарежда романтичната комедия "Мисли като мъж 2" (Think Like a Man Too), която спечели 4,9 млн. долара през уикенда и 57,2 милиона за три седмици прожекции в киносалоните в САЩ и Канада. Лентата, която проследява приключението на двойките от първия филм в Лас Вегас, е с участието на Адам Броуди, Джери Ферара, Меган Гуд, Реджина Хол, Терънс Дженкинс, Габриел Юниън, Кевин Харт.

Топ 10 завършва научната фантастика с Том Круз "На ръба на утрешния ден" (Edge of Tomorrow) с приходи от 3,6 милиона долара през изминалия уикенд и общо 90,9 милиона за пет седмици на екран. Във фантастичния филм на режисьора Дъг Лаймън Том Круз се бори с извънземните в тандем с Емили Блънт и умира стотици пъти, заклещен във времето. "На ръба на утрешния ден" е създаден по мотиви от японска манга, наречена "Всичко, което трябва да правиш, е да убиваш". Във филма участват и Бил Пакстън, Брендън Глийсън, Джонас Армстронг.