Малко облечени жени възмутиха депутатка
Малко облечени жени възмутиха депутатка / netinfo
Канадска парламентаристка обвини депутат от консерваторите, че в парламента гледа на компютъра си снимки на "малко облечени жени". Обвиненият депутат отрече енергично твърденията й.

Депутатката от лявото политическо пространство Айрин Матисън заяви по време на сесия в Камарата на общините, че предишния ден е видяла своя колега консерватор Джеймс Мур да гледа на лаптопа си разсъблечени хубавици, пише БГНЕС. Айрин уточни, че не се е касаело за порнография, но намери за неуместно поведението на колегата си. Според нея начинът, по който той гледа на тях като на предмети е много тревожен, отбелязва АФП.

Мур от своя страна отрече да е имало такова нещо и даже заяви, че не знае за какво говори тя. Председателят на Камарата на общините отказа да се намеси и заяви, че не му е работа да контролира какво може да се появи на екраните на парламентаристите.

"Винаги съм мислел, че депутатите консерватори си имат /на компютрите/ снимка на кралица Елизабет с една хубава шапка", не пропусна да иронизира лидерът на квебекските националисти Жил Дюсеп. Канада е конституционна монархия и кралица Елизабет Втора й се води държавен глава.