Новият албум на Майли Сайръс "Endless Summer Vacation" зае първо място в британската класация с излизането си, а хитът ѝ "Flowers" остана за девета седмица начело на класацията за сингли, съобщи Официалната компания която следи продажбите и съставя чартовете.

Майли Сайръс преди е заемала първото място във Великобритания с албума "Bangerz" през 2013 г. Тя оглавява и двете класации едновременно също за втори път. През 2013 г. по едно и също време първи бяха хитът й "Wrecking Ball" и "Bangerz". Майли Сайръс е първият изпълнител с двойно постижение тази година.

Майли Сайръс: Бракът ми с Лиъм Хемсуърт беше катастрофа

Такова не е имало от хита "Anti-Hero" и албума "Midnights" на Тейлър Суифт миналата година. На второ място в британската класация за албуми е "The Highlights" на Уикенд. Трети е новоизлезлият албум "UK Grim" на дуета "Слифорд Модс". Пинк е четвърта с "Thrustfall", следвана от Хари Стайлс с "Harry's House". 

В класацията на синглите деветата последователна седмица начело на "Flowers" изравнява рекорда на  "Drivers License" на Оливия Родриго като най-дълго задържал се сингъл на първо място през това десетилетие. 

На второ място в британската класация на синглите е "Boy's Liar" на Пинк Пентърес. Трети е "Miracle" на Калвин Харис и Ели Голдинг.
Христина Терзиева, БТА