Магия, лабиринт и бал с маски – Dior в Париж (СНИМКИ)
Магия, лабиринт и бал с маски – Dior в Париж (СНИМКИ) / Guliver/Getty Images

С бал с маски, лабиринт и някаква магия може да се отъждестви представянето на първата колекция висша мода на Мария Крация Киури за модна къща "Диор" (Dior), предаде Франс прес. Представени бяха ослепителни дълги рокли, които сякаш са излезли от приказки за феи.

Вижте ревюто на Dior в снимки в галерията тук

Първите тъмни силуети бяха с леки маски с форма на лястовица, пеперуда или паяк. В някои случаи бе добавена качулка, за да може загадката да е пълна. Колекцията включва нова версия на прочутия костюм тайор с дълга пола.

Манекенките се движеха сред лабиринт от растения, от който се носеше аромат на прясно окосена трева, а наблизо имаше магическо дърво, от чиито клони висяха карти таро. Впечатляващият декор бе построен в градината на музея "Роден".

Магия лабиринт и бал с маски  Dior в Париж (СНИМКИ)
netinfo
В тази колекция за сезона пролет/лято, в която преобладават вечерните тоалети, астрологични знаци са бродирани върху рокли бюстиета. Украса от цветя е вплетена в тюла на рокли и пелерини. За изработването на коктейлна рокля в цвят екрю с ресни и с украса от цветя са били нужни 1900 часа. Модел на рокля от 1949 г. с фуста, чиято украса от цветя е от пайети, е интерпретиран по нов начин с тюл в пастелно розово. За представянето на тези бални тоалети коафьорът Стивън Джоунс бе предложил прически с пера и с корони от цветя.

Манекенките носеха обувки с ниски токове за по-голямо удобство. "Облеклата на висшата мода трябва да са вълшебни, но и удобни за носене", отбеляза Мария Грация Киури, която през юли м.г. започна да работи за "Диор", замествайки Раф Симънс.

Източник: БТА