/ iStock/Getty Images
Станала интернет звезда с ненадейните си появи в платформата "Зум" по време на видеоконферентни връзки, една магарица помага за оздравяване на финансите на приют за селскостопански животни в Канада, предаде Франс прес.

Заради пандемията това убежище за добитък и кокошки го закъса откъм посетители и касите му се изпразниха. И тук дойде на помощ магарицата Бъкуит /в превод името ѝ означава елда/.

"Ало, намесва се доброволецът от приюта Тим Форс, ще ви представя една неочаквана гостенка на вашата видеоконференция, това е чудесната Бъкуит!"
На разделения на секции екран участниците с изненада и умиление посрещат присъствието на кротката магарица в една от тях. "Извинявайте за намесата, но на Бъкуийт това ѝ е професията", уточнява Тим Форс. При което следват шеги и весели коментари.
 

Участията на магарицата, по желание на някой от членовете на видеоконференцията, са платени. С набраните от нея средства се закупува храна за кравите от приюта, закъсал финансово заради Ковид-19.

До избухването на пандемията през март, убежището "Фармхаус гардън анимъл хоум" се издържа предимно с дарения от страна на посетителите. То се намира в град Ъксбридж в провинция Онтарио на 75 километра североизточно от Торонто. Приютът е бивша ферма за едър рогат добитък. Преди около 4 години собственикът на ранчото, Майк Ланигън, потомствен фермер, решава никога да не изпраща повече кравите си в кланицата.

Днес тук са настанени около двайсетина крави, кокошки, патици, един кон и магарицата Бъкуийт. Тя е родена в ранчото преди 12 години.

След кризата, предизвикана от Ковид-19, било необходимо намирането на спешни решения за спасяването на приюта. И така се родила идеята някои от животните да присъстват срещу заплащане във видеоконферентни връзки за по-доброто настроение на участниците.
 

Чрез специален формуляр в сайта на убежището могат да се поръчат услугите на Бъкуит, на коня Мелъди или на Виктория, доайен на стадото крави.
Участието на животните от фермата струва 75 канадски долара за 10-минутно присъствие, 125 долара за 20 минути и 175 долара за половин час на екран.
Хората доста се забавляват, когато във видеоконференцията се включи магаре. Дебютът на животинките е през април и те вече са участвали в стотина конферентни връзки. Понякога те се отзовават на 3-4 покани на ден.
БТА